Chroom-6

Chroom-6 gaat roestvorming en aantasting van metalen tegen, maar kan bij bewerking zeer schadelijk zijn. Het kan verwerkt zijn in coatings en verf op staalconstructies, kozijnen en veel andere gebouwonderdelen.

Voor bewerking van gecoate of geverfde materialen is het dus essentieel te weten of er Chroom-6 in het materiaal verwerkt is. Wij kunnen ook beoordelen of er sprake is van andere zware metalen, zoals lood en cadmium.

Adviesbureau Van de Poel kan u adviseren bij werkzaamheden aan gebouwonderdelen waarop mogelijk Chroom-6 is toegepast.

Net als asbest kan chroom-6 bij bewerking gevaar opleveren. Chroom-6 kan verwerkt zijn in coatings en verf op staalconstructies, kozijnen en veel andere gebouwonderdelen. Het gaat roestvorming en aantasting van metalen tegen, maar kan bij bewerking zeer schadelijk zijn. Voor bewerking van gecoate of geverfde materialen is het dus essentieel te weten of er Chroom-6 in het materiaal verwerkt is. Wij kunnen ook beoordelen of er sprake is van andere zware metalen, zoals lood en cadmium.

Adviesbureau Van de Poel kan u adviseren bij werkzaamheden aan gebouwonderdelen waarop mogelijk Chroom-6 is toegepast.

Inventarisatie en rapportage

Voorafgaand aan de Chroom-6-inventarisatie stellen wij een onderzoeksplan op. Daarin staat onder meer met welke methoden wij de inventarisatie uitvoeren. Doorgaans moeten er meerdere stappen worden doorlopen.

In eerste instantie zullen wij met een XRF-scanner aantonen of een coating/verflaag wel of geen chroom bevat. Hierna geeft een sneltest aan om welke soort chroom het gaat. Als dat noodzakelijk is, zullen wij u snel uitsluitsel geven over de concentratie van Chroom-6 in de coating en/of verflaag. Dat doen we met zorgvuldige monstername en analyse door één van onze partners.

Met onze rapportages en advies over Chroom-6 weet u vervolgens zeker dat u en uw medewerkers geen onnodige risico’s lopen.

Inventarisatie en rapportage

Voorafgaand aan de Chroom-6-inventarisatie stellen wij een onderzoeksplan op. Daarin staat onder meer met welke methoden wij de inventarisatie uitvoeren. Doorgaans moeten er meerdere stappen worden doorlopen. In eerste instantie zullen wij met een XRF-scanner aantonen of een coating/verflaag wel of geen chroom bevat. Hierna geeft een sneltest aan om welke soort chroom het gaat. Als dat noodzakelijk is, zullen wij u snel uitsluitsel geven over de concentratie van Chroom-6 in de coating en/of verflaag. Dat doen we met zorgvuldige monstername en analyse door één van onze partners.

Met onze rapportages en advies over Chroom-6 weet u vervolgens zeker dat u en uw medewerkers geen onnodige risico’s lopen.

Download

  • DNR 2011

Contact

Onze contactgegevens:
Van de Poel Groep
Overmaat 54
6831 AJ Arnhem

Tel: +31 (0)26 327 18 15
Mail: info@vandepoel.nl