VEILIG WERKEN MET CHROOM-6

Chroom-6-oxide

Naast het uitvoeren van inspecties op het gebied van asbest in objecten en gebouwen en gevaarlijke stoffen aan boord van schepen, onderzoeken wij materialen ook op aanwezigheid van Chroom-6. Chroom-6 kan onder andere verwerkt zijn in coatings en verf op hekken, bruggen, installaties of schepen. Deze oxide is jarenlang gebruikt om roestvorming en aantasting van metalen te voorkomen. Chroom-6 behoort echter tot de zogeheten CMR-stoffen en is bij bewerking zonder de juiste voorzorgsmaatregelen zeer giftig.

Voor bewerking van (gecoate of geverfde) materialen is het dus essentieel te weten of er Chroom-6 in het materiaal verwerkt is.

Veiligheid staat voorop

Adviesbureau Van de Poel zorgt er graag voor dat u veilig kunt werken met dit soort stoffen. De eerste stap is zekerheid verkrijgen over de aanwezigheid van Chroom-6. Met zorgvuldige monstername en analyse door één van onze partners krijgt u snel uitsluitsel over de aanwezigheid van Chroom-6. Met onze rapportages en advies over Chroom-6 weet u vervolgens zeker dat u en uw medewerkers geen onnodige risico’s lopen.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening of werkwijze op het gebied van Chroom-6? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.