ZEKERHEID OVER ASBEST

Of u nu aan het begin van een slooptraject staat of asbest wilt laten verwijderen bij een renovatie, vóór een eventuele sanering kan starten is een asbestinventarisatie noodzakelijk. Het is wettelijk verplicht om voor de start van renovatiewerkzaamheden of sloop te controleren of er asbest in een gebouw aanwezig is. Een dergelijke asbestinventarisatie kan alleen door een gecertificeerd bedrijf uitgevoerd worden, zoals Van de Poel.

Wij voeren dagelijks asbestinventarisaties uit en zijn op de hoogte van actuele wet- en regelgeving rondom asbest. Onze rapportages bieden alle benodigde aanknopingspunten voor een saneerder en geven u als eigenaar van een pand uitsluitsel over eventuele risico’s.

Veilig, pragmatisch en snel resultaat

Vermoedt u dat er asbest aanwezig is in uw pand of op uw perceel of wilt u starten met renoveren of slopen? Kies dan voor Van de Poel. Onze snelle, professionele en pragmatische werkwijze geeft u absolute zekerheid.

  • Het is al mogelijk binnen een week een inventarisatie in te plannen.
  • Bij onvoorzien asbest of een calamiteit sturen wij zo snel mogelijk een deskundige.
  • Indien gewenst ontvangt u al binnen een week een uitgebreide rapportage.

Waarom? Omdat wij kunnen bepalen of er risico’s zijn voor de gezondheid en in welke mate. Dat doen we middels een inventarisatie volgens de wettelijke regelingen. Dat houdt in het kort in dat een analyse wordt gemaakt waaruit moet blijken of de bron asbesthoudend materiaal bevat.

Sloopbegeleiding

Een asbestinventarisatie maakt vrijwel altijd deel uit van een slooptraject. Uiteraard kunt u voor uw complete slooptraject ook een beroep doen op onze sloopbegeleiding. Wij begeleiden uw sloopproject graag, van kop tot staart.

Neem contact op met ons kantoor voor meer informatie of maak een afspraak.

Zekerheid over asbest

Wij zijn specialisten op het gebied van asbestinventarisaties en andere vraagstukken over asbest. Uiteraard zijn wij SC540 gecertificeerd.