ZEKERHEID OVER ASBEST

Kennis delen, dat doen we graag. Ook en vooral over asbest. Want wat is dat eigenlijk? De naam is afgeleid van het Griekse woord ‘onverwoestbaar’ en dat is terecht: asbest heeft veel kwaliteiten en is op diverse fronten onverwoestbaar te noemen: slijtvast, brandwerend, isolerend. Dat is ook de reden waarom het zo veel is toegepast in het verleden.

Asbest is een overkoepelende term voor een groep natuurlijke mineralen met een vezelachtige structuur. Het is een delfstof die vrij eenvoudig te winnen is.

Waarom verwijderen?

Deze delfstof heeft echter ook minder goede kanten. Daarom is het verplicht om voor de start van renovatiewerkzaamheden of sloop te checken of de stof in een gebouw aanwezig is. Dat moet gebeuren door een gecertificeerd bedrijf.

Waarom? Omdat wij kunnen bepalen of er risico’s zijn voor de gezondheid en in welke mate. Dat doen we middels een inventarisatie volgens de wettelijke regelingen. Dat houdt in het kort in dat een analyse wordt gemaakt waaruit moet blijken of de bron asbesthoudend materiaal bevat.

Geen paniek

Stel: er is asbest aangetroffen in uw gebouw of object. Raak dan niet in paniek. Dat is nergens voor nodig. Meestal is er niets aan de hand. Win wél advies in over hoe nu verder. Onze adviseurs kunnen daarbij helpen.

De vervolgstappen zijn altijd afhankelijk van de hoeveelheid aangetroffen materiaal, het type, maar ook van de gebruiksfunctie van het object. Onze adviezen zijn daarom altijd op maat gesneden en afgestemd op de specifieke situatie. Dat heet expertise.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vervolgvel_Footer_onderzoek en advies

Zekerheid over asbest

Wij zijn specialisten op het gebied van asbestinventarisaties en andere vraagstukken over asbest. Uiteraard zijn wij SC540 gecertificeerd.